2G en 3G verdwijnt bij KPN

2G en 3G verdwijnt bij KPN

, by Geert Rottier, 3 min reading time

U heeft het misschien wel voorbij horen komen. Per 31 maart 2022 is KPN gestopt met het ondersteunen van 3G en vanaf 1 december 2025 stopt het ook met ondersteunen van 2G. Dit gebeurt omdat KPN meer capaciteit en snelheid naar 4G en 5G netwerken wilt brengen.

 

Wat is 2G en 3G?

2G en 3G zijn mobiele netwerken die voor de tijd van 4G en nu zelfs 5G te gebruiken waren. Dat betekend dus dat je internet kan gebruiken buiten het huis en plekken waar je geen WiFi hebt. Bij 2G kan je bellen, sms'en en het internet gebruiken. Bij 3G daarentegen kon je foto's en video's delen en bekijken en mobiele apps downloaden.

 

Wat moet ik doen als ik 2G heb?

Als u 2G heeft, kunt u naar de winkel komen en helpen wij u verder. Dit zal per situatie verschillen, aangezien het aan de simkaart of de telefoon ligt. Mocht het aan de telefoon liggen, hebben we genoeg exemplaren in de winkel voor u gereedstaan. Bent u niet zo van de nieuwere toestellen van bijvoorbeeld Apple of Samsung? Niet getreurd, ook in de winkel kunnen we u helpen aan een telefoon die 4G ondersteund, zoals bijvoorbeeld een Doro telefoon. Bij een simkaart kunnen wij u ook verder helpen aan een nieuw abonnement waar 4G en 5G beschikbaar is.

 

Hoe schakel ik 4G of 5G in op mijn mobiele telefoon?

Om 4G of 5G op uw telefoon te gebruiken, zijn er een paar stappen die u moet volgen. Hier is een eenvoudige handleiding om ervoor te zorgen dat u verbonden bent met het 4G- of 5G-netwerk:

1. Controleer of uw telefoon compatibel is
4G: De meeste moderne smartphones ondersteunen 4G. U kunt dit controleren in de specificaties van uw telefoon. Zoek naar termen zoals "4G," "LTE," of "LTE-A" in de instellingen of handleiding van uw apparaat.

5G: 5G is een nieuwere technologie en niet alle telefoons ondersteunen het. Zoek in de specificaties van uw telefoon naar "5G" om te zien of uw apparaat compatibel is.

2. Zorg ervoor dat u een geschikte SIM-kaart hebt
Voor zowel 4G als 5G heeft u een SIM-kaart nodig die deze netwerken ondersteunt. De meeste recente SIM-kaarten zijn compatibel, maar oudere kaarten mogelijk niet. Neem contact op met ons om te controleren of uw SIM-kaart geschikt is, en vraag zo nodig om een vervangende SIM-kaart.

3. Schakel 4G of 5G in op uw telefoon
Voor 4G:
Android: Ga naar Instellingen.
Selecteer Netwerk en internet (of Verbindingen).
Tik op Mobiele netwerken.
Zorg ervoor dat 4G/LTE-modus is ingeschakeld.

iPhone: Ga naar Instellingen.
Selecteer Mobiele data.
Tik op Opties mobiele data.
Selecteer Stem en data en kies 4G/LTE.

Voor 5G:
Android: Ga naar Instellingen.
Selecteer Netwerk en internet (of Verbindingen).
Tik op Mobiele netwerken.
Zorg ervoor dat 5G-modus is ingeschakeld (indien beschikbaar).

iPhone: Ga naar Instellingen.
Selecteer Mobiele data.
Tik op Opties mobiele data.
Selecteer Stem en data en kies 5G Auto of 5G Aan.

4. Controleer of uw abonnement 4G/5G ondersteunt
Zorg ervoor dat uw mobiele abonnement 4G- of 5G-diensten ondersteunt. De meeste moderne abonnementen doen dit, maar als u een ouder of basisabonnement heeft, moet u mogelijk upgraden. Neem contact op met ons om dit te bevestigen.

 

De toekomst met 5G en 6G

Hoewel 5G nu pas net uit is, zijn wetenschappers al bezig met het ontwikkelen van 6G. Het doel is om dit voor 2030 beschikbaar te maken voor iedereen. Voor het 5G-netwerk zal dit iets korter duren. Andere wetenschappers zijn vooral bezig om op dit moment 5G nog sneller te maken voor gebruikers.


Footer image

© 2024 MobielRepair

  • Apple Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Visa

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account