Wat is tweestapsverificatie? (2FA)

Wat is tweestapsverificatie? (2FA)

, door Geert Rottier, 2 min lezen

Cyberaanvallen en datalekken komen helaas de afgelopen tijd steeds meer voor. Het is dan ook van heel belangrijk dat we ons bewust zijn van de risico's die gepaard gaan met het gebruik van internet en de maatregelen die we kunnen nemen om onszelf te beschermen.

Wat is tweestapsverificatie?
Een van de meest effectieve manieren om onze online accounts te beschermen tegen hackers is het implementeren van twee-factor authenticatie. Kort gezegd is 2FA een extra beveiligingslaag bovenop het normale wachtwoord. Dit kan bijvoorbeeld een unieke code zijn die naar uw refurbished telefoon wordt gestuurd of er wordt gebruikt gemaakt van een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Waarom is 2FA zo belangrijk?

Hier zijn enkele redenen waarom 2FA zo belangrijk is:

 1. Verbeterde beveiliging: Wachtwoorden alleen zijn niet langer voldoende om accounts te beschermen tegen hackers. Door een extra authenticatiemethode toe te voegen, zoals een verificatiecode die naar een refurbished telefoon wordt gestuurd, wordt de kans op ongeautoriseerde toegang aanzienlijk verminderd.

 2. Bescherming tegen wachtwoordlekken: In het geval van een wachtwoordlek, waarbij hackers toegang krijgen tot gebruikersnamen en wachtwoorden, kan 2FA voorkomen dat de aanvallers toegang krijgen tot accounts. Zelfs als het wachtwoord wordt gecompromitteerd, hebben ze nog steeds de tweede factor nodig om in te loggen.

 3. Verhoogde gebruikerscontrole: Met 2FA hebben gebruikers meer controle over hun accounts. Ze kunnen ervoor kiezen welke telefoons of methoden worden gebruikt voor de tweede authenticatiestap, waardoor ze meer vertrouwen hebben in de beveiliging van hun online identiteit.

 4. Bescherming van gevoelige gegevens: Voor accounts die gevoelige informatie bevatten, zoals financiële gegevens of persoonlijke informatie, is het gebruik van 2FA belangrijk om deze gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

 5. Bestrijding van phishingaanvallen: Phishingaanvallen, waarbij hackers proberen gebruikers te misleiden om hun inloggegevens vrij te geven, zijn een veelvoorkomend probleem. 2FA kan helpen deze aanvallen te verminderen omdat zelfs als een gebruiker inloggegevens weggeeft, de aanvaller nog steeds de tweede factor nodig heeft om toegang te krijgen tot het account.

Hoe stel ik 2FA in?

Er zijn verschillende manieren om 2FA in te stellen. Sommige apps vereisen dit al wanneer u ergens inlogt. Iedere dienst doet het weer op zijn eigen manier en zo is het verschillend hoe u dit instelt. De twee bekkende 2FA apps zijn: Microsoft Authenticator en Google Authenticator. Wij raden Microsoft Authenticator te gebruik omdat deze makkelijk te gebruiken is en goed is beveiligd.

Instellen Microsoft Authenticator

1. Installeren van de Microsoft Authenticator app

Ga op android naar de google play store of ga op iPhone naar de app store. Zoek op de Microsoft Authenticator app en installeer de app. Hier de volgende links:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.azure.authenticator&pcampaignid=web_share

iOShttps://apps.apple.com/nl/app/microsoft-authenticator/id983156458

2. Inloggen in de Microsoft Authenticator app

Open de Microsoft Authenticator-app, tik op 'Account toevoegen', selecteer 'Werk- of schoolaccount', volg de instructies om het account toe te voegen. Heeft u nog geen account maak dan een account aan.

3. instellen van diensten in de app

Zoek in de dienst of Microsoft Authenticator wordt ondersteund. Zo ja kan dit makkelijk worden toegevoegd door een link of QR code.

 

 

 

Tags


Footer image

© 2024 MobielRepair

 • Apple Pay
 • iDEAL
 • Maestro
 • Mastercard
 • Shop Pay
 • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.